Kalevan otsikko ''Ministeri Niinistö: Kak­sois­kan­sa­lai­set eivät ole tur­val­li­suusuh­ka'' (Kaleva.fi 21.2.2017) koskee kaksoiskansalaisten syrjimisestä puolustusvoimissa töissä joissa on mahdollisuus päästä käsiksi Suomen turvallisuutta koskeviin tietoihin. Uutisesta syntyi pienimuotoinen ''kohu'', sillä joidenkin mielestä tämä on perustuslain kuudennen kohdan rikkomista, jonka mukaan kansalaisia tulee kohdella tasavertaisesti.  

Luin ilta-sanomista tämän ''kohun'' aikana julkaistun haastattelun jossa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen tunnusti ääneen, että itä on Suomen vihollinen ja että hänen mielestään ''syrjintä'' tässä tapauksessa on hyväksyttyä. 

Omasta mielestäni kaksoiskansalaisten palkkaamista virkoihin joissa on mahdollista päästä käsiksi Suomen turvallisuuteen koskeviin tietoihin on syytä välttää. Vaikkei heistä olisi suurta turvallisuusuhkaa kuten puolustusministeri Niinistö artikkelissa väittää on mielestäni itsestään selvää ettei muiden maiden kansalaisuuden omaavat henkilöt pääse käsiksi turvallisuustietoihin. Olisi mielestäni myös tärkeää turvallisuus ja taustaselvityksessä huomioitava hakijoiden huomattavan pitkät asumisajat ulkomailla varsinkin nuorena joka on voinut muovata henkilön aatemaailmaa. 

Vaikka Suomen perustuslain mukaan kansalaisia tulee kohdella tasavertaisesti täytyy ottaa myös huomioon suomalaisten asema muissa maissa , eihän suomalainen saa omistaa edes maata Venäjällä niin miksi Venäjän kansalainen saisi päästä käsiksi Suomen turvallisuutta koskeviin tietoihin.