Uutisessa "Aviovaimo- ja aviomies-käsitteet katoavat- tällainen on uusi sukupuolineutraali siviilivihkimisen kaava" (HS 9.2.2017) kerrotaan uudesta siviilivihkimiskaavasta, joka tulee käytäntöön tasa-arvoisen  avioliittolain astuttua voimaan 1. maaliskuuta. 

 

Mielestäni tämä on äärimmäisen tärkeä aihe ja mielipiteeni on, että on oikein muuttaa siviilivihkimisen kaava sukupuolineutraaliin muotoon. Tämä on mielestäni tärkeää, koska se luo tasa-arvoa ja poistaa käsitystä siitä, että vain mies ja nainen voisivat mennä naimisiin kirkossa. Uusi vihkimiskaava poistaa myös sukupuolijaottelua. Vihkikaavan muuttaminen on myös välttämätöntä, jos kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä menevät naimisiin kirkossa.  

 

Ymmärrän myös  ihmisiä, jotka ajattelevat, että kaavan muuttaminen ei olisi hyväksyttävää. Vanha siviilivihkimiskaava on ollut käytössä todella kauan, joten joidenkin mielestä voi tuntua, että sitä on turha muuttaa tai olisi väärin hteä muuttamaan kauan käytössä ollutta vihkimiskaavaa. Joidenkin ihmisten mielestä voi myös olla väärin, että kaksi samaa sukupuolta olevaa menevät naimisiin, mutta mielestäni se ei ole väärin. Ihmisten pitäisi muistaa kohdella kaikkia ihmisiä samanarvoisesti. On kuitenkin tarpeellista ottaa  huomioon, että maailma muuttuu koko ajan ja on tärkeää pyrkiä tasa-arvoisuuteen tässäkin asiassa.