Helsingin Sanomat uutisoi 11.2.2017 Pekka Haaviston osallistuvan vuonna 2018 presidentinvaaleihin. Pekka Haavisto itse kertoi tämän Ylen Ykkösaamussa lauantaina sekä myöhemmin yhteisöpalvelussa Twitterissä. Uutinen on ajankohtainen, koska vaalit järjestetään jo ensivuoden alussa ja presidentinvaaleihin on ilmoittautunut vasta kaksi edustajaa, Vihreiden Pekka Haavisto sekä Keskustan Matti Vanhanen. 

     Viimevuoden Yhdysvaltojen presidentinvaalit olivat todella suuri juttu, jota seurattiin ympäri maailmaa. Vaalien tulos järkytti monia. Tämän vaalituloksen takia uskon, että moni ottaa tästä lähtien presidentinvaalit tosissaan. Haavisto perusteleekin valintaansa lähteä presidenttikisaan maailman tilanteen vuoksi ja tämä voi osaksi viitata Yhdysvaltojen uuteen presidenttiin. 

     Haavisto ei kuulu kirkkoon ja hän on avoimesti homoseksuaali. Itselläni ei ole minkäänlaista ongelmaa asian kanssa, mutta todella suuri osa suomen väestöstä kuuluu vanhempaan ikäluokkaan ja asia voi olla heille uusi ja tuntematon. Ihmiset yleensä pitävät tutusta ja turvallisesta. Olisiko tämä voinut olla syy, miksi Haavisto ei voittanut vuoden 2012 vaaleja? Monen vanhan ihmisen tai vanhanaikaisen on vaikea hyväksyä Haaviston elämäntapa, koska he eivät ymmärrä hänen elämäänsä. Jotkut taas ei näe minkäänlaista syytä, miksi Haavisto ei kelpaisi presidentiksi, koska he ymmärtävät tasa-arvon tärkeyden ja uskovat Haaviston tuovan sitä maahan. 

     Pekka Haavisto olisi mielestäni hyvä presidentti Suomelle. Haavisto on reilu, rehellinen, sovittelija, sivistynyt sekä inhimillinen. Hän perustelee päätöksiään hyvin ja on hyvä puhumaan. Hän antaisi Suomesta todella hyvän kuvan maailmalla ja kohtelisi kaikkia tasa-arvoisesti. Pekka on mielestäni tykätty henkilö Suomessa, mutta monella vanhalla ihmisellä voisi silti olla vaikea hyväksyä hänet. Mutta moni nuori voisi ihailla Haavistoa, koska hän uskaltaa olla oma itsensä julkisesti. Mitä nuoremmille opetetaan tasa-arvon tärkeys ja itsensä hyväksyminen, olisi maailma parempi paikka kaikille. Haavisto voisi mahdollistaa tämän.

 

     Sauli Niinistö ei ole ilmoittanut vielä haluavansa toiselle kaudelle, mutta vallalla on käsitys hänen lähtevänsä ehdolle. Jos Sauli Niinistö asettuu ehdolle, on Suomella todella vaikea päätös edessä. Niinistöllä on todella vahva kannatus ja hän on suomalaisten suosiossa. Vaaleista voi tulla joko todella selkeä tai todella tiukka kisa. Minä uskon, että vuoden 2018 presidentinvaaleista tulee tiukka. Kenet sinä haluaisit nähdä Suomen presidenttinä?