Uutisessa "Kan­sa­lais­aloi­te eutanasiasta tulee eduskuntaan huomenna – nämä eettiset kysymykset painavat" (13.2.2017) kerrotaan eutanasiasta, joka halutaan lailliseksi Suomessa.

  

Mielipiteeni tästä aiheesta on, että eutanasia toisaalta olisi hyvä vaihtoehto kärsiville ihmisille, koska ihmisillä on mielestäni oikeus päättää haluavatko eutanasian vai tavallisen kuoleman. Mutta määritelmä sille, kuka eutanasiaan saa turvautua, pitää olla tarkka. Ajattelisin niin, että eutanasiaan saisi turvautua sellaiset ihmiset, jotka ovat tekemässä kivuliasta kuolemaa ja elämän on todettu päättyvän kuukausien tai viikkojen kuluttua. 

 

Toisaalta taas onhan eutanasia kuitenkin toisen elämän riistämistä, vaikka se olisikin sairaan pyytämä kuolema. Ja aina ei kuitenkaan voida todistaa, oliko eutanasiaan suostuminen sairaan vastuulla vai oliko hänet pakotettu siihen. Sehän se fakta myös on, että on lääkäreiden valan vastaista riistää ihmisen elämä, kun sitä pitäisi suojella.

Vaikkakin kyllähän me käytämme eutanasiaa eläintenkin parissa, ja eläimet eivät saa edes itse päättää. 

 

Mutta eutanasian sijaan pyrkisin parantamaan hoitokeinoja, lääkkeitä ja lievityksiä kipuun, koska kuolleesta ei ole paluuta takaisin, vaikka vakavasti sairaat turvautuisivatkin mieluumin eutanasiaan.