Suomessa on juuri ajankohtaisimmillaan kysymys: ”Sallitaanko eutanasian eli ns. armokuoleman toteuttaminen suomessa?”

Uutisessa ”Kuolevia potilaita hoitavat lääkärit vastustavat eutanasiaa muuta lääkärikuntaa voimakkaammin” (Yle uutiset 13.2.2017) käsitellään eutanasian hyväksymisestä eri mielipiteitä.

Mielestäni eutanasia olisi hyvä olla mahdollista toteuttaa, koska ihmiset saavat päättää omasta halustaan. Tietenkään eutanasiaa ei kuitenkaan saisi toteuttaa muille kuin sitä todella haluavalle ja jolla on jo ikää paljon ja/tai tosi rankka sairaus mistä ei voi enää parantua. Eutanasialla voitaisiin ehkäistä ja vähentää sietämättömät fyysiset kärsimykset.

 

Omaa mielipidettäni korostaa se kun ajattelee monia vanhoja ihmisiä, jotka on taistellut tuskissaan jo monta vuotta hengestään. Osalla heistä on varmasti tullut mieleen että eutanasia olisi hyvä ratkaisu heidän tilanteeseen. Lisäksi esim. Pitkäaikaissairauksien hoitaminen voi tulla valtiolla kalliiksi, joten sekin olisi yksi perustelu miksi eutanasia voitaisiin sallia Suomessa.

 

Mielestäni eutanasian toteuttamiseen tarvitaan kuitenkin vahvoja perusteluja. Uskon myös, että moni lääkäri ei hyväksy eutanasiaa heidän ammattinsa takia. Silti eutanasia olisi hyvä vaihtoehto monille kärsiville sairaille potilaille.