Ylen uutisessa ''Rajoille lisää vartijoita ja valtuudet toimia, jos turvallisuus on uhattuna'', (1.3.2017) käsitellään Suomen tämänhetkistä rajaturvallisuuden tilannetta. Uutisessa kerrotaan muun muassa Suomen rajavartiolaitoksen leikkauksista ja sen vaikutuksesta turvallisuuteen. 

Mielestäni Suomen kannattaisi panostaa rajavartiointiin enemmän nykyisessä turvallisuustilanteessa. Tähän mennessä leikkauksia on tehty 40% henkilövahvuudesta ja ainakin osa kannattaisi palauttaa. Mielestäni kaikkea ei välttämättä tarvitsisi palauttaa, kunhan saadaan perusturvallisuus kuntoon. 

Vartijoille tulisi myös antaa valtuudet toimia tilanteen vaatiessa, jotta tilanne saadaan mahdollisimman nopeasti hoidettua. Valtuutettujen henkilöiden odottelu on hidasta ja saattaa lisätä turvallisuusriskiä. Myös vartijoiden välisiä tiedonkulkumenetelmiä kannattaisi mielestäni kehittää. 

Sisäministeri Paula Risikon mielestä Suomi on takakenossa suhteessa muihin maihin, puhuttaessa tiedustelusta. Mielestäni myös tiedustelua voisi parantaa jonkin verran mahdollisuuksien mukaan. ''Risikko luottaa siihen, että työryhmät ovat pohtineet, miten valvonta varmistetaan niin, että kenenkään ei tarvitsisi syyttä pelätä puhelimensa tai sähköpostinsa valvontaa.'', kertoo Yle.