Amnesty internationalin vuosiraportissa oltiin moitittu suomea siitä, että suomen turvapaikkapolitiikan kiristykset olisivat voineet olla loukkaavia turvapaikanhakijoita kohtaan. On siis tullut esille kysymys, että saisiko turvapaikkapolitiikkaa enää entisestään kiristää.

 Minun omasta mielestä turvapaikkapolitiikkaa pitäisi hieman kiristää. Enemmän saisi huolehtia siitä, että minkälaisia ihmisiä rajan yli päästettäisiin. Tulevien ihmisten taustat on voitava tutkia perinpohjin. Moni turvapaikanhakija ei ole perehtynyt sääntöihin suomessa tarpeeksi hyvin ja tämän takia tehnyt asioita, jotka ovat suomen lain vastaisia. Pitää siis kotiuttaa turvapaikkaa hakevat niin hyvin, että säännöt ovat hallussa, eikä vain tulisi tänne turhan takia. 

 

 

Amnestyn mukaan suomen siviilipalvelu on rangaistusluontoinen, koska sen kesto on yli kaksi kerta pitempi, kuin lyhin asepalvelu. Omasta mielestä siviilipalvelusta ei pitäisi kokea rangaistuksena, vaan pikemminkin tukea yhteiskunnan turvallisuutta. Tällä tarkoitan sitä, että siviilipalveluksen ei tarvisi olla näin pitkä kuin nykyään suomessa on.

LÄHDE: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005098079.html

päivämäärä: 22.2 2017