Mielestäni " Rajoille lisää vartijoita ja valtuudet toimia, jos turvallisuus on uhattuna". Asia on mielestäni todella ristiriitainen. Yle julkaisi uutisen (1.3.2017). Toisaalta todellakin lisää vartijoita tarvittaisiin suomen rajoille, mutta niidenkin palkkaaminen maksaa ja nekin maksaisi aika paljon, jos joka paikkaan lisätään vartijoiden määrää. Mielestäni kuitenkin vartijoille pitäisi juuri antaa lisää oikeuksia tehdä asioita, kun tähän mennessä rajavartijoiden on odotettava niitä henkilöitä joilla on toimintavaltuus.

 

Ymmärrän hyvin valtion leikkaukset mitä se on joutunut tekemään 40% rajavartiolaitoksen henkilövahvuudesta, koska tällä hetkellä suomen valtiolla on hankalaa. Mutta se, että auttaako paljon asiaan, kun vähennetään turvallisuutta puolustavia työntekijöitä niin luoko se ympäristöön turvatonta tunnetta. Myös hallituksen kevään budjettikehysriiheen on tehty esitys rajavartiolaitoksen resurssien lisäämiseksi, joka on mielestäni kumminkin loppujen lopuksi se oikea ratkaisu.

 

Myös sisäministeri Paula Risikko toivoo, että viranomaisten toimintavaltuuksia pitäisi lisätä ja niiden välistä tiedonkulkua myöskin.