Helsingin Sanomat 14.12. Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija kaatui lopullisesti

Suomen lain mukaan jokaisen tulee saada harjoittaa uskontoa, mutta missä menee raja lain ja rahan välillä. Minun mielestäni muslimien tulisi saada oma moskeija, mutta suurmoskeijasta en ole varma. Moskeijaan, joka on noin kaksi kertaa suurempi kuin Helsingin tuomiokirkko tulee menemään todella paljon rahaa. Ja mistä tuo raha tulee?Rahoitusta on tulossa Lähi-idästä ei Suomen muslimeilta, mikä herättää kysymykseksi. miksi? 
 
Omasta mielestä syy on levittää islamia. Jos Helsinkiin tulee suuri moskeija, lisääntyy islamin suosio Suomessa pikkuhiljaa. Samalla myös turvataan islamin pysyvyys. Moskeija pitää islamin kannatusta pystyssä ja toimii merkkinä sille, että islamia on suomessa. Toki muslimeilla tulisi olla paikka harjoittaa uskontoa, mutta suurimman uskonnollisen rakennuksen rakentaminen alle prosentin vähemmistölle on väärin. Rakennushanke hylättiin, kun kaupunginhallitus päätti, ettei tonttia varattaisi hankkeelle. 

Tulevaisuudessa uskon, että suomeen tulee moskeija. Se kuinka suuri se on ja kuka sen maksaa tullaan näkemään. En usko, että muut kunnat maksavat sen rakentamisesta. Helsinki oli ainoa täydellinen paikka sen mahdolliselle rakennukselle.
 
Pia Jardi sanoi vievänsä hankkeen muualle. Tulee kiva katsella, kun sitä aletaan Seinäjoella rakentamaan.