Yle Uutisten sivuilla (Yle Uutiset 9.12) julkaistiin artikkeli, jossa käsiteltiin hyönteisten tehotuotantoa ihmisten ravinnoksi. Artikkelissa pohdittiin, onko hyönteisravinto kuitenkaan ratkaisu maailman ravinto-ongelmiin. Ihmiset kuulemma pitävät hyönteisiä ja sirkkoja vähemmän arvokkaina kuin vaikka nautaeläimiä.  

Mielestäni tämä ei ole oikein. Miksi kuitenkin ihmiset eivät tunne niin suurta syyllisyyttä syödessään hyönteisiä? Jokainen hyönteisyksilö on täysin ainutlaatuinen olento eikä toista samanlaista löydetä. Monet varmasti ajattelevat, että on vähemmän haitallista lopettaa lihansyönti ja aloittaa hyönteisruokavalio. Eettisesti mietittynä ollaan väärässä. Miten kukaan voi ajatella, että tuhannen hyönteisen syöminen on parempi kuin yhden kanan syöminen? Ihmisten ajattelussa on jotain puutteita.  

Hyönteisten syömistä myös perustellaan sillä, että hyönteiset eivät tunne niin paljon kipua. Mistähän nämä ihmiset voivat sen tietää. Hyönteisillä on hyvin kehittynyt tuntoaisti ja hermosto. Joidenkin tutkimusten mukaan hyönteisillä on myös mieli.  

Itse en alkaisi syömään hyönteisravintoa. On kamala ajatella, että jotkut ihmiset pitävät hyönteisiä "vain proteiinina". Jos haluaa välttämättä jättää lihansyönnin pois, suosittelen aloittamaan kasvissyönnin hyönteisravinnon sijasta.