Kalevassa julkaistu uutinen (3.12.2017), jossa kerrotaan siitä, kun Sipilää haastatellaan kiintiöpakolaisten määrän nostamisesta. Sipilä sanoo, että hallitus ja jopa siniset ovat sitä mieltä, että kiintiöpakolaisia tulisi ottaa lisää Suomeen ja heitä tarvittaisiin etenkin ohjelmistoalalle. Myös kiintiöpakolaisten lapset ovat todella motivoituneita koulun käyntiin. 

Mielestäni kiintiöpakolaisia tulisi ottaa lisää Suomeen, sillä sotaa pakenevia pitää auttaa ja se määrä, mitä tällä hetkellä otetaan Suomeen, ei ole kovinkaan suuri. Lisäksi kiintiöpakolaisten mukana tulleet lapset pääsevät kouluun eikä heidän tarvitse viettää pakolaisleireillä lapsuuttaan niin kuin suurin osa pakolaisten lapsista joutuu. On muutenkin hyvä, jos esimerkiksi juuri ohjelmistoalalle saataisiin lisää ammattitaitoista työvoimaa, niin kuin Sipiläkin uutisessa mainitsi. En näe kiintiöpakolaisten lisäämisessä mitään suurta ongelmaa, koska he eivät kuitenkaan jää pysyvästi Suomeen asumaan. Mielestäni on myös positiivista, että suomalaiset ja hallitus eivät suhtaudu pakolaisiin enää niin negatiivisesti, sillä pakolaisetkin ovat vain ihmisiä jotka ovat joutuneet jättämään maansa paon edessä.  

Kaikkiaan mielestäni pakolaiset eivät ole huono asia ja ihmiset eivät saisi olla heitä kohtaan niin rasistisia ja inhottavia. Pakolaisten taustat kuitenkin tutkitaan kunnolla ennen oleskeluluvan saamista ja heidän mukanaan tulee myös lapsia ja naisia. Kannattaisi myös ajatella itsensä samaan tilanteeseen. Silloin toivoisi tietenkin saavansa apua muista maista, joten täytyyhän meidän auttaa hädässä olevia.