Lapset halutaan saada opiskelemaan kieliä jo ennen ensimmäistä luokkaa – ylioppilastutkintoon esitetään suullisen kielitaidon koetta.

 

Mielestäni olisi hyvä saada lapset opiskelemaan jo kieliä ala-asteen puolella, mutta viimeistään kolmannelle luokalla olisi sopiva aika. Mielestäni ensimmäisellä luokalla kielien opettelu lapsille ei vielä kannata, sillä lapselle on jo suuri asia itse koulun aloitus niin vielä siihen kielen opiskelu hankaloittaisi mielestäni lapsen elämää. Toisella luokalla olisi hyvä aloittaa kielen opettaminen lapsella. Sitten, kun lapsi siirtyy yläasteelle on hänellä jo pohja kielen kanssa niin yläasteella voidaan jo siirtyä kielen hieman haastavimpiin osa-alueisiin. Tulevaisuudessa missä tahansa ammatissa voi tulla vastaan tilanne, jossa vaaditaan kielitaitoa niin olisi mahtavaa jos kielitaidon opetusta annettaisiin jo toisella luokalla lapsille. Kun nuoret lähtevät peruskoulusta jatko-opintoihin niin heillä on hallussa hyvä kielitaito, kun sen opettaminen lapsille on aloitettu tarpeeksi aikaisin. Kielitaidon hallitseminen on nykyään todella tärkeää, sillä saatat tarvita kielitaitoa ihan arkipäivänä, kun esimerkiksi sinun pitää neuvoa joku ihminen lähimmälle kaupalle eikä hän hallitse suomen kieltä.

 

lähde, josta tein mielipidekirjoitukseni:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-haastattelutunnilla-hallitus-sinisia-myoten-yhta-mielta-kiintiopakolaisten-maaran-nostamisesta-pitkalla-ajalla/778041/