Ylen tekemässä uutisessa käsitellään sirkkojen syömistä ja sen eettisyyttä. Uutisessa sanotaan, että sirkoilla saattaa olla jopa mieli, ehkä tunteitakin. Mutta onhan kanoillakin tunteet. Samoin lehmillä, sioilla ja lampailla. Miksi hyönteisten, kuten sirkkojen, syömisestä tehdään huomattavasti isompi eettinen kysymys kuin esimerkiksi naudan tuotannosta? Uutisessa mainitaan sen olevan myös ekologinen ja hyvä apu nälänhädän kannalta. Miksi naudan ja broilerin tuotanto on hyväksyttävämpää, vaikka voisimme kuvitella niiden olevan jopa arvokkaampia eläimiä? Jos sirkkojen tuotannosta nostetaan esille eettisyys kysymys, mielestäni se pitäisi kohdistaa ensin suurempiin ravinnontuotannon lähteisiin, kuten jos edellä mainitsin.  
Jos sirkat voisivat edesauttaa nälänhädän kitkemisessä, tuntuu se enemmän hyväksyttävältä, kuin naudan sisäfilepihvit, joita vain harvat saavat nauttia.  Ainakin se hyödyttää kaikki. Uutisessa otetaan myös kantaa sirkkojen huonoon kohteluun. Eikö kanaloiden huonoja oloja huomioida? Ovatko sirkat siis korkeammalla jalustalla muihin tuotantoaloihin nähden? Mielestäni liiallinen eettinen pohtiminen johtaa pian siihen, onko oikein repiä perunoita maasta, ovathan juuretkin elollisia. 
(Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9968210 9.12.2017 )