(https://www.suomenuutiset.fi/presidentti-sauli-niinisto-hyvaksyy-laittomasti-maassa-oleskelevien-piilottelun-ihmisten-suojelu-lain-vastaista/)

Uutisessa siis Niinistö sanoo, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden suojelu, eli piilottelu viranomaisilta on hyväksyttävää.

Mielestäni se ei ole hyväksyttävää, sillä kielteisen turvapaikan saaneet oleskelevat Suomessa laittomasti, joten se tekee hänestä lain rikkojan, eli periaatteessa rikollisen ja rikollisen piilottelu on kiellettyä.

 

Niinistö sanoo myös, että ihmisen suojelu ei ole lainvastaista suomessa, mutta rikollisen piilotteluhan on ja sitähän se niiden ”suojelu” periaatteessa tarkoittaa.

Ymmärrän Niinistön pointin, mutta lakia pitäisi noudattaa ja niinhän pitäisi Niinistönkin, kun on kerran niin mennyt vannomaan.

 

”Jos viranomainen tulee kysymään, että piilotatko, ja siihen kielteinen vastaus, että ei ole näkynytkään, silloin ollaan aika lähellä ehkä…” Vastaa Niinistö toimittajan kysymykseen siitä, että onko passiivinen piilottelu hyväksyttävää.

Suojaa ja apuahan saa aina antaa, mutta pitkäaikainen piilottelu tietoisesti vielä on väärin ja laittomasti maassa olevaa pitäisi kehottaa lähtemään maasta.

 

Niinistön vastaukset ovat hieman ristiriitaisia ja epävakaata, ymmärrän jollain taajuudella mitä Niinistö ajoi takaa, mutta lainsäädäntöä pitäisi noudattaa.

Miten käy, jos itse presidenttikin alkaa kyseenalaistamaan suomen lakisäädäntöä?