Aiheena uutinenhan on erittäin ajankohtainen, sillä tänä vuonna Suomen itsenäistymisestä tulee täyteen sata vuotta. Se on merkittävä luku siltäkin osalta, että veteraaneja ei ole enää hirveästi jäljellä. Henkilö määrä vähenee vuosittain roimasti eikä mene montakaan vuotta kun heitä ei ole enää jäljellä yhtäkään. Niinpä meidän onkin tärkeä huolehtia vielä viimeisistäkin veteraaneistamme. Kunnioitus heitä kohtaan tulisi niin suurta, että heillä olisi kaikilla tavoin hyvä loppuelämä.

 

Itse en tunne ketään veteraania, joten on paha mennä sanomaan miten heidän läheisensä voisivat nyky-yhteiskunnassa toimia paremmin. Kun arki on niin kiireistä, ymmärrän, että aina ei ole aikaa käydä heitä katsomassa. Itse voin samaistua siihen, sillä itsellä harrastus ja koulu vievät niin paljon aikaan, että kaverien näkemiselle pitää oikein varata aikaa. Kaikilla täytyy olla kuitenkin sen verran aina aikaa, että ehtisi piipahtaa veteraanin luona, sillä uskon, että vierailullasi on isompi merkitys hänelle kuin sinulle itsellesi.

 

On hyvä, että veteraaneilla on myös oma veljesliitto ajamassa heidän asioitaan nykyaikana. Veljesliitto onkin tarpeen nykypäivän yhä herkemmin muuttuvassa maailmassa. He pyrkivät juuri kehittämään lainsäädäntöä veteraaneillekin sopivammaksi. 

 

Lähde: Kaleva 09.12.2017