Mielestäni äitiyspakkaus on loistava tuki lapsen saaville vanhemmille. Pakkaus antaa myös vanhemmille rohkeutta hankkia lapsia, kun kaikkia tarvikkeita ei tarvitse kustantaa itse, vaan saa valtiolta tärkeää tukea.  

 

En usko, että äitiyspakkauksen nimen vaihtaminen aiheuttaisi hirveänä mitään positiivistaEhkä enemmänkin närkästystä, kun hyvän brändituotteen selkeä nimi muutetaan. Saattaisihan se hieman innostaa miehiäkin lasten hoitoon, kun ei enää ajatella, että se on vain äidin hommaa. Artikkelista ei kuitenkaan ilmennyt, että nykyinen nimi olisi aiheuttanut katkeruutta tai valituksia miesten puolelta.  Jos pakkauksen nimeä päädytään muuttamaan, nimi voisi liittyä vanhemmuuteen.  

 

Minusta on hieno asia, että Suomessa lapsikuolleisuus on maailman alhaisinta. On hyvä, että kannusteena neuvolassa käymiseen on äitiyspakkaus tai rahallinen avustus, sillä neuvolassa käyminen on hyvin tärkeää kasvavan vauvan hyvinvoinnin kannalta. 

 

Minunkin mielestäni miesten vanhemmuutta olisi hyvä tukea, sillä äidit tarvitsevat apua kasvatukseen ja lapset miehekästä hyvää esimerkkiä. Artikkelissa mainitut keinot miesten vanhemmuuden tukemiseksi ovat oikein hyviä, ne pitäisi vain vielä ottaa käyttöön. 

 

Linkki uutiseen: https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005485323.html