Helsingin Sanomissa 28.11.2017 julkaistiin juttu, jossa kerrottiin, kuinka naisasialiiton jäsenet olivat päättäneet jatkaa samalla linjalla ja vastaisuudessakin ottaa yhdistyksen jäseneksi vain naisia. Yhdistyksen hallituksen ehdotus siitä, että jäsenyys avattaisiin kaikille sukupuolille ei ollut miellyttänyt läheskään kaikkia, jonka vuoksi jäsenyys on edelleen vain naisille.

Naisasialiitto on nimensä mukaisestikin tarkoitettu naisille ja että se ajaa naistenasioita. Yhdistykseen jo pitkään kuuluneet feministit kokevat, että naisten tasa-arvosta on vieläkin taisteltava. Suomessa sukupuolten välinen tasa-arvo on hyvällä mallilla ja kummallakin sukupuolella on samoja oikeuksia ja vastuuta, mutta esimerkiksi palkkatasa-arvo ei vieläkään ole tasapuolista. Uutisessa sanotaan, että naisilla on sellaisia asioita, jotka ovat yhteisiä ja joita on hyvä pohtia yhdessä ilman miessukupuolen läsnäoloa. Ymmärrän ajatuksen ja naisilla voi olla kokemuksia esimerkiksi miesten väkivallasta ja tämän takia hakevat turvallista, miehiltä suojattua tilaa.

Naisasialiiton ainut tehtävä ei kuitenkaan ole pelkästään naisten aseman parantaminen vaan myös sukupuolisyrjinnän poistaminen. Se että miehiä tai transihmisiä ei oteta huomioon äänestyksessä ja ajatellaan, että liitto kuuluu pelkästään naisille ei tue ajatusta sukupuolisyrjinnän poistamisesta. Miesten ja transihmisten jättäminen ulos liitosta lisää ajatusta sukupuolisyrjinnästä. Mielestäni miehet ja transihmiset pitäisi hyväksyä liiton jäseniksi mukaan, jotta sukupuolisyrjintä loppuisi. Ymmärrän että naisasialiitto haluaa ajaa naisten asiaa ja poistaa naisiin kohdistuvan sukupuoli syrjinnän, mutta nyt syrjintä kääntyy miehiin ja transihmisiin. Tämän vuoksi liitto olisi hyvä olla avoin kaikille. Naisasialiiton perusajatus naisten aseman parantamisesta pysyisi sama, mutta nyt asioista olisivat keskustelemassa naisten lisäksi myös miehet ja transihmiset.