Kaleva 4.1.2018 Valtio lahjoitti lähes miljoona Nesteen osaketta säätiölle - "Lahjan saaja varmasti myy osakkeet”

Suomen valtio on päättänyt lahjoittaa melkein miljoona Nesteen osaketta Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiöille (Isla). Suomen valtio on ennenkin lahjoittanut osakkeita, jolloin ne menivät Sitralle (Suomen itsenäisyyden juhlarahastolle). Silloin lahjoitettiin 1,4 miljoonaa Nokian osaketta. Se olikin erittäin tuottoisa lahjoitus, kun Nokian kehitys kasvoi räjähdysmäisesti¨, jolloin se tuotti Sitralle bruttona noin puoli miljardia euroa vuosina 1992-2016.

Mielestäni se on hyvä, että valtio tekee lahjoituksia varsinkin säätiöille jotka sitä tarvitsevat sitä eniten jolloin rahasta/lahjoituksesta saadaan suurin mahdollinen hyöty. Ja se että säätiö on tukenut suomen itsenäisyyden juhlaa on hyvä asia ja siksi varsinkin ansaitsevat lahjoituksen.

Valtion osuus Nesteestä on nykyään lahjoituksen myötä hitusen alle 50%, vaikka se tarkoittaa, että valtiolla ei ole enää enemmistöä kokouksissa, koska ei nähdä tilannetta, että kaikki muut äänestäisivät valtiota vastaan. Ja suuri osa pienistä osakkeen omistajista ei edes vaivaudu tulemaan kokouksiin pienen osuutensa takia.